Fr. Sep 29th, 2023

Sigal Mandelker was voorheen Schatkistondersecretaris voor Terrorisme en Financiële Inlichtingen onder President Trump.

In het kort

  • Sigal Mandelker was voorheen Schatkistondersecretaris voor Terrorisme en Financiële Intelligentie onder President Trump, maar nam in oktober vorig jaar ontslag.
  • Zij heeft zich sindsdien aangesloten bij venture capital firma, Ribbit Capital, en nu blockchain analyse firma, Chainalysis.
  • Chainalysis kondigde vandaag aan dat het een extra $13 miljoen aan investeringen heeft opgehaald.

Een vroegere hoogste Ministerie van de Schatkist van de V.S. heeft zich nu bij de firma van de blockchainanalyse, Chainalysis aangesloten.

Sigal Mandelker diende als Ondersecretaris van de Schatkist voor Terrorisme en Financiële Intelligentie onder President Trump tot ze in oktober vorig jaar ontslag nam.

Mandelker, die eerder waarschuwde dat de juiste wetgeving nodig was om de uitwisseling van cryptocurrency te reguleren vanwege het terrorisme, zal nu bij Chainalysis werken als adviseur.

Chainalysis kondigde vandaag aan dat het een extra $13 miljoen heeft opgehaald om zijn Serie B ronde uit te breiden tot $49 miljoen na het ontvangen van investeringen van venture-capital firma’s, Ribbit Capital en Sound Ventures.

Mandelker, die een algemene partner bij het Kapitaal van Ribbit is, een durfkapitaalfirma die zwaar in fintech opstarten heeft geïnvesteerd, volgt een groeiende tendens van vroegere schatkistambtenaren die zich bij privé fintech bedrijven aansluiten om te adviseren over hoe te om regelgeving te behandelen, schok-omhooggaande financià „n, en de overheid te adviseren.

Mandelker zei dat Chainalysis ,,het verschrikkelijke werk had gedaan dat blockchain analyse en hulpmiddelen verstrekt aan financià „le instellingen, overheidsagentschappen, en uitwisselingen, terwijl het werken om ongeoorloofde activiteit te volgen, te analyseren, en te onderbreken“.

Ik ben opgewonden om met het Chainalysis team te werken om te helpen bij het ontwikkelen van publiek-private partnerschappen, het verbeteren van baanbrekende technologieën in de financiële dienstverlening, en het uitroeien van illegale netwerken,“ zei ze vandaag in een persbericht.

Mandelker is ook een algemene partner bij het Kapitaal van Ribbit, een durfkapitaalfirma die zwaar heeft geïnvesteerd in fintech startups.

Haar beweging komt op een moment dat de overheid van de VS sceptisch blijft over elk geld dat non-fiat is.

President Trump is de laatste tijd uitgesproken over zijn afkeer van de Weegschaal van Bitcoin Trader en Facebook, waarvan hij vorig jaar zei dat hij „weinig aanzien en betrouwbaarheid zou hebben„.

En terwijl de regeringen over de hele wereld naar een gecentraliseerde Central Bank Digital Currency (CBDC) racen, maakt de VS maar langzaam vooruitgang. Volgens de Kamer van Digitale Handel is dat omdat de overheidsgrootmachten blijkbaar niet weten hoe dergelijke technologieën werken.

Von admin