Do. Feb 22nd, 2024

Ifølge data fra Glassnode tjente Bitcoin ( BTC ) minearbejdere mere end 4 millioner dollars på knap en time den 12. februar, hvilket gør det til den største timesomsætning i historien.

I maj 2020 gennemgik Bitcoin den tredje blokbelønning, der halveredes i sin historie, og skar mængden af ny Bitcoin, der blev udvundet i halve

Efter en blokbelønningshalvering kan antallet af BTC-minearbejdere mine ved hjælp af computerkraft reduceres med halvdelen. Derfor reduceres indtægterne fra minearbejdere med 50% natten over, hvilket kan medføre pres på minedrift på kort sigt.

Samtidig er hash-hastigheden i Bitcoin-netværket også på nye all-time highs med den fjerde på hinanden følgende opadgående sværhedsjustering med cirka 2,5% forventet på syv dage.

Så hvorfor stiger Bitcoin minearbejdere?

En blokbelønning halveres hvert fjerde år for at mindske den hastighed, den resterende forsyning af Bitcoin introduceres på markedet.

Da Bitcoin nærmer sig sin faste forsyning på 21 millioner, reduceres det tempo, hvormed ny BTC udvindes, med en halvering. Men halveringen kan lægge et enormt pres på minearbejdere, der er afhængige af den BTC, de miner, for at dække driftsomkostninger på kort sigt.

Teoretisk set forventes prisen på Bitcoin, når der halveres, at stige på grund af det lavere tilbud af nye mønter, der kommer ind på markedet. Derfor kan en højere BTC-pris kompensere for det lavere antal BTC-minearbejdere, der belønnes med for minedrift af en blok.

Von admin